ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Szybkie leczo z kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybkie danie obiadowe dla miłośników papryki.

Szybkie leczo z kiełbasą

Składniki:

Szybkie leczo z kiełbasą

 

 

Sposób przygotowania:

Szybkie leczo z kiełbasą
Kiełbasę kroimy w kawałki. Cebulę obieramy i siekamy. Na odrobinie oliwy szklimy cebulę, po czym dodajemy kiełbasę i wolno smażymy. W tym czasie obieramy pieczarki i kroimy je na kawałki. Paprykę myjemy i kroimy w paski. Pieczarki i paprykę wrzucamy do garnka z cebulą i kiełbasą. Wszystko dusimy pod przykryciem na małym ogniu, w razie potrzeby podlewając odrobiną wody. Pomidory obieramy ze skórki (polewamy je wrzątkiem, wtedy skórka łatwo z nich odejdzie). Kroimy je w kawałki. Gdy papryka będzie już prawie miękka, wrzucamy pomidory. Dusimy wszystko razem aż papryka zmięknie zupełnie. Na koniec doprawiamy potrawę solą i pieprzem do smaku oraz dodajemy przecier pomidorowy. Leczo podajemy z pieczywem lub z gotowanymi ziemniakami.