2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Szynka w warzywach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szynka z warzywami to propozycja dla osób lubiących duszone mięso, doskonale smakuje z ziemniakami lub kluskami śląskimi.Polecam!

Szynka w warzywach

Składniki:

Szynka w warzywach

 

Sposób przygotowania:

Szynka w warzywach

ETAP 1:

Szynkę kroję na grubsze plastry.
Na patelni rozgrzewam masło obsmażam mięso z każdej strony, przekładam do garnka, zalewam wodą, tyle aby mięso było zanurzone, dodaję pokrojone w kostkę ziemniaki, marchewkę i pietruszkę oraz liść i ziele angielskie, gotuję na wolnym ogniu pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie, a ziemniaki się rozpadną, zagęszczając sos. Doprawiam w trakcie ostrą papryką oraz listkami szałwii.

ETAP 2:

Gdy tylko mięso zacznie być miękkie zdejmuję z ognia. Podaję z ziemniakami lub ryżem na sypko posypane posiekanym szczypiorem z dymki. Smacznego!