dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Sznycle z mortadeli wg dayzi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Smaczna i tania odmiana od tradycyjnego schabowego.

Sznycle z mortadeli wg dayzi Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sznycle z mortadeli wg dayzi

 

Sposób przygotowania:

Sznycle z mortadeli wg dayzi
Mortadele (ja użyłam z warzywami) kroimy w średniej grubości plasterki. Następnie każdy plasterek panierujemy w mącę, w rozbełtanych jajkach z dodatkiem soli i pieprzu i na końcu w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Smacznego!
Sznycle z mortadeli wg dayzi
Mortadele kroimy w średniej grubości plasterki.
Sznycle z mortadeli wg dayzi
Jajka dokładnie roztrzepujemy z przprawami.
Sznycle z mortadeli wg dayzi
Każdy plasterek panierujemy w mące, jajkach i bułce tartej.

Tagi:

jajko tarta jajka