Sznycle cielęce duszone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sznycle można też dusić z 200 ml pieczarkowego lub pomidorowego zamiast ze śmietaną.

Sznycle cielęce duszone

Składniki:

Sznycle cielęce duszone

 

 

Sposób przygotowania:

Sznycle cielęce duszone
Cytrynę sparzyć i dokładnie umyć. Skórkę zetrzeć i wycisnąć sok. Mięso opłukać, osuszyć, pokroić na plastry, rozgnieść je, oprószyć solą i pieprzem. Obtoczyć w mące i smażyć na maśle po 3 minuty z każdej strony. Sznycle zalać śmietaną, dodać sok i skórkę z cytryny oraz posiekane kapary. Dusić na małym ogniu 25 minut. Podawać z kluskami lub ryżem i zieloną sałatą. Do sosu można dodać 2 łyżki utartego parmezanu Sznycle można też dusić z 200 ml pieczarkowego lub pomidorowego zamiast ze śmietaną.

Tagi:

kapary