mandaryna4

mandaryna4

Starszy Kucharz
[Przepisów: 29]

Szparagi w galarecie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

szparagi na kolorowo i ostro

Szparagi w galarecie

Składniki:

Szparagi w galarecie

 

  • 15 dkg szynki,
  • 2 kostki bulionu drobiowego
  • szparagi

Sposób przygotowania:

Szparagi w galarecie
Szparagi (każdego z osobna), owinąć plastrem szynki i ułożyć na dnie salaterki. Przyozdobić listkami zielonej pietruszki. We wrzątku rozpuścić kostki bulionu i po dokładnym wymieszaniu, wsypać żelatynę (ok. 1 łyżka stołowa) i dokładnie wymieszać, aż grudki żelatyny całkowicie się rozpuszczą. Ostudzić. Zalać ułożone w salaterce szparagi i odstawić na 1,5 godz. do lodówki.