ciachoooo

ciachoooo

Starszy Kucharz
[Przepisów: 55]

Szparagi w szynce

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

8-12 cienkich plastrów szynki pęczek szparagów pęczek szczypioru jajko na twardo sól 10 dag twarożku homogenizowanego ...

Szparagi w szynce

Składniki:

Szparagi w szynce

 

  • 8-12 cienkich plastrów szynki
  • pęczek szparagów
  • pęczek szczypioru
  • jajko na twardo
  • sól
  • 10 dag twarożku homogenizowanego
  • po łyżeczce musztardy i soku z cytryny
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Szparagi w szynce
Szparagi cienko obrać, ustawić pionowo w garnku, posolić i gotować do miękkości (ok. 30 min)
Twarożek zmiksować z jajem, musztardą, sokiem z cytryny. Doprawić solą i pieprzem.
Plasterki szynki posmarować kremem serowym.
Na środku każdego plasterka ułożyć po kilka szparagów. Zawinąć w ruloniki, formując rożki. Obwiązać szczypiorem dla dekoracji.