dusia30

dusia30

Starszy Kucharz
[Przepisów: 52]

Szparagi z wędzoną szyneczka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Wędzona szynka daje tej potrawie ciekawy smak i piękny zapach.

Szparagi  z wędzoną szyneczka

Składniki:

Szparagi z wędzoną szyneczka

 

Sposób przygotowania:

Szparagi z wędzoną szyneczka
Szparagi umyć,obrać,odciąć końcówki.Gotować w osolonej wodzie z dodatkiem 20 g masła i cukrem przez 15-20 minut.Pomidory umyć,usunąć pestki i pokroić w drobną kostkę.Roztopić pozostałe masło i poddusić na nim pomidory.Przyprawić solą i pieprzem.
Szparagi osączyć,szynką pokrojoną w cienkie plastry "otulić" szparagi,polac sosem pomidorowym,posypać startym serem.