Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Potrawka chińska

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Papryki umyć, osuszyć, oczyścić z pestek. Pieczarki obrać. Chili i czosnek posiekać,

Potrawka chińska

Składniki:

Potrawka chińska

 

  • 20 dag białej kapusty
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • łyżka mąki
  • 1/2 papryczki chili
  • 2 łyżki oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • marchewka
  • czerwona papryka
  • l0 dag pieczarek
  • 10 dag kiełków sojowych
  • dymka
  • łyżka ziaren sezamu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Potrawka chińska
Papryki umyć, osuszyć, oczyścić z pestek. Pieczarki obrać. Chili i czosnek posiekać, a paprykę i grzyby pokroić w paski. Marchew obrać, umyć, pokroić w słupki. Kapustę poszatkować. Sos sojowy i mąkę wymieszać. Na gorącym oleju podsmażyć czosnek i chili. Dodać marchewkę i paprykę, posolić, smażyć 2 min. Wrzucić kapustę, grzyby i kiełki, smażyć jeszcze 2 minuty. Dodać mąkę z sosem sojowym, podgrzać. Warzywa wyło żyć na półmisek, posypać pokrojoną w krążki dymką i sezamem.