Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Potrawka z indyka i kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Potrawka z mięsa ugotowanego w rosole podana z kaszą i sałatą to idealna propozycja na pyszny obiad.

Potrawka z indyka i kurczaka

Składniki:

Potrawka z indyka i kurczaka

 

  • Skrzydło z indyka ugotowane w rosole
  • Skrzydło z kurczaka ugotowane w rosole
  • 2 cebule
  • kawałek pora (mniej więcej 1/4)
  • łyżka siekanego koperku
  • 2 łyżki klarowanego masła
  • szklanka bulionu
  • 4 łyżki śmietany 18%
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Potrawka z indyka i kurczaka
Pokrojone w kostkę cebule podsmażamy na roztopionym maśle. Dodajemy posiekanego pora i pokrojone mięso, obrane wcześniej z kości. Mieszamy i zalewamy bulionem. Całość gotujemy na średnim ogniu przez ok 10 minut. Dodajemy koperek, śmietanę, mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Potrawka najlepiej smakuje podana z kaszą i zieloną sałatą.