Sposób przygotowania:
Pożywna zupa drwali
1. Fasolkę i pęczak oddzielnie zalewamy 2 l wody i odstawiamy do napęcznienia, najlepiej na noc.
2. Nastepnego dnia oddzielnie gotujemy. Pęczak odcedzamy i dodajemy do fasoli z wodą, w której sie gotowała.
3. Międo kroimy w kawałki jak na gulasz, iełbasę w kostki i podsmażamy z cebulką . łączymy z fasolą, dodajemy przeciśniety przez oraskę czosnek, doprawiamy do smaku przyprawami, zagotowujemy.
2. Nastepnego dnia oddzielnie gotujemy. Pęczak odcedzamy i dodajemy do fasoli z wodą, w której sie gotowała.
3. Międo kroimy w kawałki jak na gulasz, iełbasę w kostki i podsmażamy z cebulką . łączymy z fasolą, dodajemy przeciśniety przez oraskę czosnek, doprawiamy do smaku przyprawami, zagotowujemy.