EnchantedxD

EnchantedxD

Szef Kuchni
[Przepisów: 89]

Pożywna zupa drwali

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jest aromaryczna, gęsta i pożywna, a przede wszystkim smaczna.

Pożywna zupa drwali

Składniki:

Pożywna zupa drwali

 

Sposób przygotowania:

Pożywna zupa drwali
1. Fasolkę i pęczak oddzielnie zalewamy 2 l wody i odstawiamy do napęcznienia, najlepiej na noc.
2. Nastepnego dnia oddzielnie gotujemy. Pęczak odcedzamy i dodajemy do fasoli z wodą, w której sie gotowała.
3. Międo kroimy w kawałki jak na gulasz, iełbasę w kostki i podsmażamy z cebulką . łączymy z fasolą, dodajemy przeciśniety przez oraskę czosnek, doprawiamy do smaku przyprawami, zagotowujemy.