aninka

aninka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 194]

Pożywna zupa jarzynowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna i pożywna zupa jarzynowa

Pożywna zupa jarzynowa

Składniki:

Pożywna zupa jarzynowa

 

 

Sposób przygotowania:

Pożywna zupa jarzynowa
Skrzydełka opłukać, włożyć do garnka i zalać 2 litrami wody. Gotować pod przykryciem na małym ogniu około 15 minut. Marchew, seler, pietruszkę, cebulę obrać pokroić na kawałki i dodać do wywaru, gotować około 10 minut. Do garnka dodać pokrojonego pora i fasolkę oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować kolejne 15-20 minut. Gdy mięso i jarzyny będą miękkie zupę zabielić śmietaną i doprawić do smaku solą, pieprzem i maggi, zagotować. Przygotowaną zupę wylać na talerz i posypać natką pietruszki.