Sposób przygotowania:
Polędwiczki po amerykańsku
Polędwiczki tniemy na plastry i lekko rozbijamy. Następnie robimy marynatę: miód, musztardę, marynatę staropolską oraz odrobinę oleju mieszamy na w miarę jednolitą masę. Do marynaty wkładamy polędwiczki, a następnie umieszczamy je w lodówce na ok 30 minut. Ziemniaki dokładnie myjemy i ze skórką kroimy na ćwiartki. Z przyprawy do ziemniaków i odrobiny oleju robimy marynatę, wkładamy do niej ziemniaki i schładzamy przez kilka minut w lodówce. Schłodzone ziemniaki w marynacie układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 st.C. Plastry polędwiczki podsmażamy na patelni (najlepiej grillowej). Gotowe ziemniaki i polędwiczki lekko razem mieszamy. Najlepiej smakują podane ze świeżą sałatą.