joaska500

joaska500

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 283]

Polędwiczki po amerykańsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis na smaczny i sycący obiad :)

Polędwiczki po amerykańsku

Składniki:

Polędwiczki po amerykańsku

 

  • 2 polędwiczki wieprzowe (lub jedna większa)
  • marynata staropolska instant
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka miodu
  • 8 ziemniaków
  • olej
  • przyprawa do ziemniaków

Sposób przygotowania:

Polędwiczki po amerykańsku
Polędwiczki tniemy na plastry i lekko rozbijamy. Następnie robimy marynatę: miód, musztardę, marynatę staropolską oraz odrobinę oleju mieszamy na w miarę jednolitą masę. Do marynaty wkładamy polędwiczki, a następnie umieszczamy je w lodówce na ok 30 minut. Ziemniaki dokładnie myjemy i ze skórką kroimy na ćwiartki. Z przyprawy do ziemniaków i odrobiny oleju robimy marynatę, wkładamy do niej ziemniaki i schładzamy przez kilka minut w lodówce. Schłodzone ziemniaki w marynacie układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 st.C. Plastry polędwiczki podsmażamy na patelni (najlepiej grillowej). Gotowe ziemniaki i polędwiczki lekko razem mieszamy. Najlepiej smakują podane ze świeżą sałatą.