Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Polędwiczki w sosie grzybowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszne polędwiczki w sosie grzybowym. Do przygotowania w kilka chwil. Doskonałe na obiad dla całej rodziny.

Polędwiczki w sosie grzybowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Polędwiczki w sosie grzybowym

 

Sposób przygotowania:

Polędwiczki w sosie grzybowym
Polędwiczki kroję w plastry. Lekko rozbijam ręką. Oprószam mąką i podsmażam na oliwie. Do mięsa dodaję pokrojone pieczarki, grzyby suszone oraz posiekaną cebulę. Wlewam 1/2 litra wody i wsypuję przyprawę uniwersalną. Duszę na małym ogniu około 30 minut. Do mięsa wlewam śmietanę. Duszę do momentu, aż sos zgęstnieje. Sos doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. 
Polędwiczki w sosie grzybowym
Polędwiczki kroję w plastry. Lekko rozbijam ręką. Oprószam mąką.
Polędwiczki w sosie grzybowym
Polędwiczki podsmażam na oliwie z dwóch stron.
Polędwiczki w sosie grzybowym
Do mięsa dodaję pokrojone pieczarki, grzyby suszone oraz posiekaną cebulę. Wlewam 1/2 litra wody i wsypuję przyprawę uniwersalną. Duszę na małym ogniu około 30 minut.
Polędwiczki w sosie grzybowym
Do mięsa wlewam śmietanę. Duszę do momentu, aż sos zgęstnieje. Sos doprawiam do smaku solą oraz pieprzem.