Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Polędwica marynowana

  • 3
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Polędwicę oczyścić z błon, umyć, osuszyć, natrzeć solą i siekanym czosnkiem.

Polędwica marynowana

Składniki:

Polędwica marynowana

 

Sposób przygotowania:

Polędwica marynowana
Polędwicę oczyścić z błon, umyć, osuszyć, natrzeć solą i siekanym czosnkiem. Włożyc do miski, skropić olejem, octem, oprószyć bazylią, estragonem i cząbrem, dodać ziarenka ziela angielskiego, przykryć i pozostawić na 6-8 godzin. Następnie w rondlu rozgrzać masło, obrumienić zamarynowane mięso, podlać 1/2 szkl gorącej wody, przykryć i poddusić. Po 15 minutach dodać cebulę pokrajaną w plasterki, listki laurowe i pieprz. ponownie podlać wodą i gotować kilkanaście minut na małym ogniu. Gdy mięso będzie miękkie pokrajać w plastry, wyłożyć na półmisek i posypać natką pietruszki.