dasada1

dasada1

Szef Kuchni
[Przepisów: 67]

polędwica z serem plesniowym w cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Wysmienite, bardzo łatwo dajace się przyrzadzić mięso

polędwica z serem plesniowym w cieście

Składniki:

polędwica z serem plesniowym w cieście

 

  • 1 kg poledwicy wołowej,
  • 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego,
  • 25 dag sera pleśniowego,
  • 2 łyzki masła,
  • 1 żółtko,
  • sól,
  • pieprz

Sposób przygotowania:

polędwica z serem plesniowym w cieście
Z polędwicy usuwamy błony, płuczemy ja, osuszamy. Podsmazamy na masle, studzimy. Na blasze układamy rożmrozone ciasto francuskie, na nie kładziemy połowę sera, mięso i pozostała część sera, zawijamy ciasto. Smarujemu wierzch zółtkiem, pieczemy 30 minut w około 200-220 stopniach.