Sarenka

Sarenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Polewa czekoladowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Wysokiej jakosci i dobrego smaku, prawdziwa polewa czekoladowa.

Polewa czekoladowa

Składniki:

Polewa czekoladowa

 

  • 50g dobrej jakosci masla krowiego,
  • 100g dobrej jakosci gorzkiej czkolady

Sposób przygotowania:

Polewa czekoladowa
Do rondla wrzucic 50 g masla. Wstawic garnek na palnik, podgrzewac w sredniej temperaturze, gdy maslo juz prawie sie rozpusci, wrzucic kostki gorzkiej czekolady i intensywnie mieszac. Polewa jest gotowa, gdy obydwa skladniki idealnie sie polacza. Nie zagotowywac. Zdjac z palnika, gdy masa dobrze sie rozpusci i wylac bezposrednio na ciasto lub deser. Polewa ladnie sie blyszczy, a najpiekniej, gdy jest ciepla. Poniewaz od dziecka mam wstret do polew ''czekoladowych'' tzn zrobionych z tluszczu, cukru i kakaa, znalazlam polewe, dzieki ktorej nabralam apetytu na ciasta z polewa czekoladowa, prawdziwa, polewa czekoladowa. Polecam.