motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Pomidorowa z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczna zupa pomidorowa zrobiona na bazie świeżych pomidorów z dodatkiem czerwonej i zielonej papryczki.

Pomidorowa z papryką Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Pomidorowa z papryką

 

  • 2 papryczki czerwone
  • 1 papryczka zielona
  • 1 kostka drobiowa
  • 50 dkg pomidorów
  • przyprawy
  • 1 łyżka mąki
  • 15 dkg pieczarek

Sposób przygotowania:

Pomidorowa z papryką
Papryki myjemy i osuszamy. Oczyszczamy z nasion i kroimy. Pomidorki parzymy wrzącą wodą obieramy ze skórki i miksujemy.

Do garnka wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia. Do gotującego się wywaru dodajemy pokrojone papryczki, pieczarki oraz zmiksowane pomidorki.

Wszystko gotujemy do miękkości. Pod koniec robimy zawiesinę z mąki i wody. Zagęszczamy zupę.

Na koniec doprawiamy do smaku.
Pomidorowa z papryką
Umyte i oczyszczone papryki kroimy na mniejsze kawałki
Pomidorowa z papryką
Sparzone pomidorki obieramy ze skórki i miksujemy
Pomidorowa z papryką
Do gotującego wywaru dodajemy papryczki, pieczarki i zmiksowane pomidorki
Pomidorowa z papryką
Z wody i mąki robimy zawiesinę i wlewamy do zupy
Pomidorowa z papryką
Na koniec doprawiamy do smaku