alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Pomidorowy koktajl z włoszczyzny

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pomidorowy koktajl z włoszczyzny

Pomidorowy koktajl z włoszczyzny

Składniki:

Pomidorowy koktajl z włoszczyzny

 

  • 500 ml soku pomidorowego
  • 30 dag włoszczyzny bez kapusty
  • 500 ml wody
  • 1 szklanka soku z kiszonej kapusty
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 kostka bulionowa
  • cukier
  • sól

Sposób przygotowania:

Pomidorowy koktajl z włoszczyzny
Obrać włoszczyznę, zetrzeć, zalać wodą, gotować aż warzywa zmiękną. Przecedzić wywar, wymieszać z kostką rosołową. Taki wywar wymieszać z przygotowanymi sokami, dodać obrany i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Wymieszać. Przyprawić.

Tagi:

beza bezy