mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Pomidorki żółte w zalewie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Wyglądają jak mirabelki, a to pomidorki z mojej hodowli. Na zimę idealne

Pomidorki żółte w zalewie

Składniki:

Pomidorki żółte w zalewie

 

 

 

  • 1 kg pomidorków koktajlowych zółtych

 

  • zalewa:

 

  • 1 litr wody

 

 

  • 1 łyżeczka cukru

 

  • 2 cebule

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pomidorki żółte w zalewie
Pomidorki myję, obieram z ogonków. Do garnka wlewam wodę, dodaję, sól, cukier, pokrojoną w piórka cebulkę, gorczycę, ziele angielskie i gotuję do momentu wrzenia. Następnie wyłączam gaz, i odstawiam. Do słoiczków wkładam pomidorki koktajlowe żółte. Zalewam zalewą, do każdego słoiczka dodaję cebulkę z zalewy i zakręcam. Słoiki pasteryzuję. Do dużego garnka wlewam wodę do wysokości 3/4 słoików i gotuję do momentu wrzenia.