Sposób przygotowania:
Pomidory a la imperial
1. POmidory dokładnie myjemy, ścinamy czbki i wydrążamy miąższ. Pomidory posypujemy solą i pieprzem i układamy w naczyniu żaroodpornym
2. Do każdego pomidora wbijamy po jednym jajku, polewamy stopnionym masłem i podpiekamy w rozgrzanym piekarniku, aż jajko się zetnie
3. Pomidory przykrywamy pastrami szynki i posypujemy startym żółtym serem. Polewamy keczupem i ponownie wstawiamy do piekarnika. Zapiekamy kilka min
4 Przed podaniem pomidory przykrywamy ścietymi czubkami. Układamy na pólmisku wyłożonym lisćmi sałaty i od razu podajemy
2. Do każdego pomidora wbijamy po jednym jajku, polewamy stopnionym masłem i podpiekamy w rozgrzanym piekarniku, aż jajko się zetnie
3. Pomidory przykrywamy pastrami szynki i posypujemy startym żółtym serem. Polewamy keczupem i ponownie wstawiamy do piekarnika. Zapiekamy kilka min
4 Przed podaniem pomidory przykrywamy ścietymi czubkami. Układamy na pólmisku wyłożonym lisćmi sałaty i od razu podajemy