sielo89

sielo89

Kuchcik
[Przepisów: 0]

Pomidory po prowansalsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

bardzo dobre pomidorki . polecam !!!

Pomidory po prowansalsku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pomidory po prowansalsku

 

  • pomidory - 4 sztuki
  • ser gouda - 50 gramów
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • pieprz - 1 szczypta
  • natka pietruszki - 0.5 pęczka
  • oliwa - 4 łyżki
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 2 sztuki

 

Sposób przygotowania:

Pomidory po prowansalsku
Pomidory przekrój na połówki i wydrąż połowę miąższu.Połówki pomidorów podsmaż przekrojoną stroną na rozgrzanej oliwie i przełóż do foremki.Szalotkę, natkę pietruszki oraz czosnek posiekaj. Na rozgrzanej oliwie zeszklij szalotkę i czosnek, dodaj wydrążony miąższ z pomidorów, natkę pietruszki. Dopraw pieprzem i skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr.Nadzienie przełóż do pomidorów na górę zetrzyj ser i zapiekaj w piekarniku przez 15 minut.
Pomidory po prowansalsku
Etap 1
Pomidory po prowansalsku
Etap 2
Pomidory po prowansalsku
Etap 3
Pomidory po prowansalsku
Etap 4