2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Pory w beszamelu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Por zawiera wiele cennych skłądnikó odżywczych i jest niskokaloryczny .Polecam tą zapiekankę.

Pory w beszamelu

Składniki:

Pory w beszamelu

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pory w beszamelu
Pory umyć pokroić w niezbyt grube plastry ,przełożyć na durszlak i przelać wrzątkiem. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem ,przełożyć do niego pory ,doprawiając solą i pieprzem . Sos: Masło rozpuścić na patelni dodać mąkę i mieszając dodawać mleko oraz śmietanę ,po chwili zdjąć z ognia włożyć żółtka i rozprowadzić je w sosie . Pory zalewamy sosem doprawiamy solą i pieprzm sypiemy startym serem i zółtą papryką .Pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do temp 180* .Podajemy z mięsem.

Tagi:

sery ser mak