Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Porzeczka pod kruszonką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Sezonowe ciasto, bardzo smaczne. Porzeczki przełamują słodycz swoją lekką kwaskowatością. Idealne latem.

Porzeczka pod kruszonką

Składniki:

Porzeczka pod kruszonką

 

 

  • kruszonka
  • pół szklanki mąki
  • pół szklanki cukru
  • 1/4 kostki margaryny

Sposób przygotowania:

Porzeczka pod kruszonką
Nasypujemy do głębokiej miski mąkę. pokruszone drożdże. Dodajemy cukier, mleko, jajka oraz margarynę. Wszystko przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 3 godziny w ciepłym miejscu. Następnie miksujemy i wylewamy na natłuszczoną blaszkę. Posypujemy porzeczkami. Z margaryny, mąki i cukru ugniatamy kruszonkę. Posypujemy nią ciasto. Pieczemy 35 minut w 180 st.

Tagi:

jajko jajka