marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Pączuszki ziemniaczane ze szczypiorkiem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Ziemniaki ugotować dzień wcześniej,a na drugi dzień wymieszać z jajem,siekanym szczypiorem,doprawić.Formować i smażyć.Podawać. do mięs.

Pączuszki ziemniaczane ze szczypiorkiem.

Składniki:

Pączuszki ziemniaczane ze szczypiorkiem.

 

  • 0,5 kg.ziemniaków ugotowanych dzień wcześniej,
  • jajko,
  • szczypiorek,
  • pieprz,
  • sól,
  • olej do smażenia.

Sposób przygotowania:

Pączuszki ziemniaczane ze szczypiorkiem.
Ziemniaki obrać,umyć i ugotować dzień wcześniej.Na drugi dzień
wymieszać je z umytym i siekanym szczypiorkiem,jajkiem oraz
doprawić solą i pieprzem Formować w podłużne kluski.Rozgrzać o-
-lej na patelni i kłaść kluseczki ziemniaczane na gorący tłuszcz.
Smażyć na złoty kolor,wyjąć,osączyć.Podawać do mięs+ jarzynkę.