zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Pałki i skrzydełka z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

pyszne, chrupiące i soczyste .................

Pałki i skrzydełka z grilla Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pałki i skrzydełka z grilla

 

  • 8 skrzydełek z kurczaka
  • 9 pałek z kurczaka
  • Marynata :
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 kostki czosnkowe Knorr
  • 1 łyżka przyprawy do pieczonego kurczaka
  • 1 łyżeczka przyprawy ognisty smok
  • 1/4 łyżeczki kolorowego pieprzu

Sposób przygotowania:

Pałki i skrzydełka z grilla
Skrzydełka i pałki myjemy i osuszamy. Wrzucamy je do miski. Dodajemy wszystkie przyprawy i chwilę mieszamy aż skrzydełka i pałki pokryją się przyprawami. Tak zamarynowany drób przekładamy do pojemnika próżniowego, przykrywamy pokrywką i za pomocą pompki zamykamy wieczko. Pojemnik z zawartością wstawiamy do lodówki najlepiej na noc. Następnego dnia rozpalamy grilla, układamy na ruszcie pałki i skrzydełka i grillujemy z obu stron około 30-35 minut.. Podajemy np. z pieczywem, surówką i ketchupem lub musztardą.
Pałki i skrzydełka z grilla
Tak zamarynowany drób przekładamy do pojemnika próżniowego, przykrywamy pokrywką i za pomocą pompki zamykamy wieczko..
Pałki i skrzydełka z grilla
Następnego dnia rozpalamy grilla, układamy na ruszcie pałki i skrzydełka i grillujemy z obu stron około 30-35 minut...