dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Pałki miodowe z tymiankiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 300
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Smaczne i proste w przygotowaniu podudzia.

Pałki miodowe z tymiankiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pałki miodowe z tymiankiem

 

Sposób przygotowania:

Pałki miodowe z tymiankiem
Podudzia dokładnie oczyszczamy i płuczemy. Osuszamy przy pomocy ręczników papierowych. Dokładnie nacieramy solą i pieprzem. Miód przekładamy do miski. Do miodu dodajemy przeciśnięty rzez praskę czosnek. Dokładnie mieszamy. Pałki smarujemy miodem i wkładamy na kilka godzin do lodówki. Następnie przekładamy do rękawa foliowego. Dodajemy liść laurowy i szczelnie zamykamy. Pieczemy ok 50 minut w 180 stopniach. Smacznego.
Pałki miodowe z tymiankiem
Oczyszone pałki nacieramy solą i pieprzem.
Pałki miodowe z tymiankiem
Miód mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Pałki miodowe z tymiankiem
Pałki przekłądmay do rękawa foliowego i zamykamy.