eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Panga panierowana Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszna rybka z marynaty panirowana.

Panga panierowana Eli

Składniki:

Panga panierowana Eli

 

  • 5 mniejszych filetów pangi
  • Marynata:
  • 1 łyżka oleju sezamowego
  • 3 łyżki oleju kujawskiego
  • 1 łyżka sosu rybnego
  • 1 łyżka sosu sojowego grzybowego
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka sosu śliwkowego Tao Tao
  • 1 papryczka chili z zalewy Tao Tao
  • 1 cytryna-sok
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego

 

Sposób przygotowania:

Panga panierowana Eli
Umyte filety osuszyc ręcznikiem papierowym i przekroić na dwie części.Składniki marynaty ubić trzepaczką,zalać rybę i wstawić do lodówki na kilka godzin.Wyjąć rybę z marynaty,osuszyć ręcznikiem papierowym,panierować w rozbełtanym jajku i bułce tartej.Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron.Smacznego!