Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Panierowana marchewka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Doskonałe jako dodatek do obiadu lub samodzielna przekąska.

Panierowana marchewka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Panierowana marchewka

 

Sposób przygotowania:

Panierowana marchewka
Obrane marchewki przekroić wzdłuż na pół. Następnie przekroić je na krótsze kawałki (jeszcze raz na pół, tym razem w poprzek). Marchewki przełożyć do garnka, zalać wodą, dodać do nich cukier, pół łyżki masła i trochę soli . Marchewki ugotować do miękkości, odcedzić. Jajko wbić do miseczki i dokładnie rozbełtać. W jajku zamaczać ugotowane kawałki marchewki, a następnie obtaczać je w bułce tartej. Kłaść je na rozgrzaną na patelni resztę masła z odrobiną oleju. Smażyć je na rumiano z obu stron.
Panierowana marchewka
Obrane i pokrojone marchewki zalane wodą z dodatkiem cukru soli i masła.
Panierowana marchewka
Ugotowane do miękkości i odcedzone marchewki.
Panierowana marchewka
Marchewka w panierce rumieniona na rozgrzanym maśle z odrobiną oleju.