gruchalke

gruchalke

Szef Kuchni
[Przepisów: 62]

panierowana pierś z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Delikatna pierś z kurczaka w mocno przyprawionej panierce

panierowana pierś z kurczaka

Składniki:

panierowana pierś z kurczaka

 

Sposób przygotowania:

panierowana pierś z kurczaka
Pierś myjemy, osuszamy i delikatnie rozbijamy, następnie wkładamy do pojemnika z maślanką i zostawiamy na 2 godziny w lodówce. Dzięki maślance pierś będzie miała delikatniejszy smak. W miseczce przygotowujemy sobie panierkę, w tym celu mieszamy bułkę tartą z dużą ilością papryki słodkiej i curry, odrobiną chili, soli, pieprzu ziołowego. Wyciągniętą z maślanki pierś maczamy w jajku, następnie obtaczamy w przygotowanej panierce. Kładziemy na rozgrzaną oliwę i smażymy. Smacznego