kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Panna cotta

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Przepyszny deserek polecam wszystkim łasuchom :)

Panna cotta

Składniki:

Panna cotta

 

Sposób przygotowania:

Panna cotta
Do garnka wlewamy śmietankę, miąższ wanilii oraz wydrążona laskę wanilii, wsypujemy cukier i gotujemy.Usuwamy wydrążona laskę wanilii.Moczymy listki żelatyny w wodzie a gdy już zmiękną odciskamy je i dodajemy do gorącej śmietanki.Mieszamy póki całkiem się nie rozpuści.Wtedy wlewamy do salaterek i studzimy.Kiedy ostygnie wstawiamy do lodówki przynajmniej na 6 godzin.Po tym czasie odcinamy deser od foremek nożem, zanurzamy je na chwilkę w gorącej wodzie i odwracamy -deser powinien wyjść bez problemów. Podajemy z różnymi sosami owocowymi.Smacznego!