Papryka faszerowana kaszą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zachęcam do degustacji dania

Papryka faszerowana kaszą

Składniki:

Papryka faszerowana kaszą

 

Sposób przygotowania:

Papryka faszerowana kaszą
Zaczynamy od papryki przecinamy ją na pół i wydrążamy z nich środek.Wydrążone papryki wkładamy do nagrzanego piekarnika na 160 stopni i pieczemy ok 15min aby puściły wodę. Powstała wode odla z papryki.Na rozgrzane masło na paleni wrzucic, umyte i pokrojone w plasterki pieczarki podsmazyć potem dodac do tego poszatkowana kapustę smażyc to na małym ogniu do momentu gdy wszystko zmięknie i odparuj woda. Potem doprawić do smaku sola , piwprzem.Pół szklanki kaszy ugotować na sypko. Kaszę wymieszać z warzywami. Papryki nadziewać powstałym nadzieniem. Na nadziane papryki nałożyć po dwa plasterki mozarelli. Papryki piec w piekarniku nagrzanym do 180-190stopni Celsjusza ok. 45-55 min.Podawac gorące.