Siedlce

Siedlce

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 414]

papryka faszerowana kukurydza i anansem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

faszerowane papryki kukurydzą i anansem

papryka faszerowana kukurydza i anansem

Składniki:

papryka faszerowana kukurydza i anansem

 

  • 4 papryki czerwone
  • puszka kukurydzy
  • puszka ananasa
  • 2 cebule
  • 300 gram szynki w kawałku

Sposób przygotowania:

papryka faszerowana kukurydza i anansem
Z naszych papryk odcinamy czapeczki. Czyścimy z nasion .
Kroimy naszą szynkę w grubsze plasterki a następnie w kostkę.
Obieramy cebulę. Kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej. Do rozgrzanego oleju wrzucamy cebulkę. Następnie do cebuli dodajemy pokrojoną w kostkę szynkę i podsmażamy.
Ananas kroimy w kostkę i wykłądamy na sitko by ściekł sok.
Kukurydzę dodajemy na sitko do ananasa również po ty by pozbyc się soku.
Do miseczki dodajemy podsmażoną szynkę i cebulą, do tego wrzucamy kukurydzę z anansem i mieszamy. Doprawiamy wedle uznania.
Farszem tym nadziewamy nasze papryki.
Przykrywamy czapeczkami.
Zawijamy sreberkiem.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25 minut.
Smacznego