Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Papryka faszerowana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Papryka to jedno z moich ulubionych warzyw dziś w wersji na ciepło z mięsem mielonym i kaszą jaglaną.

Papryka faszerowana

Składniki:

Papryka faszerowana

 

 

Sposób przygotowania:

Papryka faszerowana
Kaszę ugotować al dente w szklance bulionu, paprykę wydrążyć zachowując szypułki. Pomidory odsączyć z zalewy i posiekać w niewielką kostkę, pietruszkę drobno posiekać. Do miski włożyć mięso mielone, posiekaną pietruszkę, suszone pomidory i ugotowaną kaszę, farsz wymieszać i doprawić. Paprykę nafaszerować masą ciasno upychając, otwór zatkać szypułką. papryki przełożyć do brytfanny i podlać resztą bulionu, piec 40min w 200 stop.