Agula&Stabi

Agula&Stabi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 102]

Papryka konserwowa wg mamy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Papryka konserwowa idealna do wielu potraw, mając ją w domu ma się zawsze pod ręką w każdym potrzebnym momencie.

Papryka konserwowa wg mamy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Papryka konserwowa wg mamy

 

  • papryka 3 rodzaj (ilość dowolna)

 

  • Zalewa:
  • szklanka octu
  • łyżka
  • 6 szklanek wody
  • 9 łyżek cukru
  • czosnek (1 ząbek na słoik)
  • liść laurowy
  • 3 ziarna ziela angielskiego na słoik
  • pieprz w ziarnach (5 na słoik)
  • cebula (2 plastry na słoik)
  • oliwa ( łyżka na słoik)

Sposób przygotowania:

Papryka konserwowa wg mamy
Paprykę dokładnie myjemy, a następnie usuwamy gniazda i nasienia. Do wyparzonych słoików wkładamy przyprawy, następnie układamy ścisło pokrojoną paprykę, 2 plastry cebuli. Całość zalewamy ciepłą wodą i na górę zalewamy oliwą. Dokręcamy. Pasteryzujemy paprykę ok 20 min.
Papryka konserwowa wg mamy
paprykę oczyszczamy z środka i kroimy na paski
Papryka konserwowa wg mamy
Przygotowujemy dodatkowe skłądniki potzrebne do słoika
Papryka konserwowa wg mamy
Wkładamy wszystko do słoików i zalewamy wodą

Tagi:

papryka