tomasz1988

tomasz1988

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 220]

Paprykarz cielęcy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Paprykarz najlepiej smakuje z ziemniakami

Paprykarz cielęcy

Składniki:

Paprykarz cielęcy

 

Sposób przygotowania:

Paprykarz cielęcy
W rondlu podsmażyć lekko cebulę w plasterkach, dodając paprykę i ząbek posiekanego czosnku. Włożyć mięso posolone i pokrojone w kostki o boku do 3 centymetrów i smażyć kilka minut, aż sok z mięsa dostatecznie zgęstnieje. Dodać pomidory i zieloną paprykę, pokrojone w plasterki i dusić pod pokrywką, aż mięso będzie miękkie. dodać śmietanę zaciągniętą mąką i zagotować.

Tagi:

papryka