Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Paprykowe paluszki z mielonego mięsa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Paluszki z mięsa są aromatyczne i smaczne z chrupiącą skórką.

Paprykowe paluszki z mielonego mięsa

Składniki:

Paprykowe paluszki z mielonego mięsa

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Paprykowe paluszki z mielonego mięsa
Bułkę zamoczyć w wodzie, odcisnąć. Do mielonego mięsa dodać odciśniętą bułkę, jajko, przyprawę do mięsa mielonego, zioła prowansalskie, sól, pieprz i dokładnie wymieszać. Masę mięsną wyłożyć na posypaną bułką tartą deskę, podzielić na trzy części. Następnie uformować długie wałeczki grubości palca. Pokroić je na 6 cm kawałki, otoczyć w bułce tartej. Smażyć w dość dużej ilości tłuszczu ze wszystkich stron na rumiano. Po upieczeniu osączyć z nadmiaru tłuszczu i oprószyć mieloną papryką ostrą lub słodką. Podawać z pieczywem lub ziemniakami i surówką.