pioge7

pioge7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 604]

Parówki w cieście

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

bardzo dobre, dzieciom bardzo smakują

Parówki w cieście

Składniki:

Parówki w cieście

 

 

Sposób przygotowania:

Parówki w cieście
Zrobić rozczyn z ciepłego mleka, drożdży i cukru. Połączyć te składniki, dać do ciepła i czekać aż urośnie. Najlepiej przykryć ręczniczkiem. Do miski wsypać mąkę, szczyptę soli. Zrobić na środku dziurkę i wbić do niej: żółtka i jedno jajko, wlać wyrośnięty rozczyn. Wyrabiać. Na koniec dać roztopioną margarynę. Zostawić do wyrośnięcia. Parówki pociąć wzdłuż na pół. Rozwałkować ciasto i po\ciąć w paseczki. Owijać parówki ciastem (jak na zdjęciu), i piec ok. 35 minut w temperaturze 180 st. C. Po wyjęciu można polać keczupem.

Tagi:

jajko jajka