przejs

przejs

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Parówki otulone boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Prosty sposób na "uszlachetnienie' parówek. Taka sobie kolacja :)

Parówki otulone boczkiem

Składniki:

Parówki otulone boczkiem

 

  • 2 parówki na osobę
  • 2 plasterki wędzonego boczku na osobę
  • łyżka smalcu
  • po dwie kromki chleba na osobę

Sposób przygotowania:

Parówki otulone boczkiem
Parówki obieramy z osłonek. Każdą okręcamy w plaster wędzonego boczku. Zawiązujemy nitką, by boczek się nie zsunął. Na patelni rozgrzewamy łyżkę smalcu. Układamy na patelni parówki, przykrywamy przykrywką. Obsmażamy parówki z każdej strony do zrumienienia boczku. Podajemy z tostami lub po prostu chlebem

Tagi:

chleb