Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Pasta do chleba z wędzonej makreli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszna pasta, najlepiej smakuje z białym pieczywem.

Pasta do chleba z wędzonej makreli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta do chleba z wędzonej makreli

 

  • 2 wędzone makrele
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 jaja
  • 2 łyżki ostrej musztardy
  • 3 łyżki majonezu
  • kucharek
  • pieprz czarny mielony

 

Sposób przygotowania:

Pasta do chleba z wędzonej makreli
Makrelę pozbawiamy skóry i ości. Mielimy w maszynce do mięsa. Jajka myjemy, gotujemy na twardo, studzimy, obieramy. Mielimy w maszynce do mięsa. Cebulę i czosnek obrać i umyć, podobnie jak makrelę i jajka zmielić. Dodać majonez i musztardę. Przyprawić kucharkiem i pieprzem. Wymieszać ze sobą. Podawać z pieczywem.
Pasta do chleba z wędzonej makreli
Makrelę lbieramy ze skóry, pozbawiamy ości, mielimy w maszynce do mięsa.
Pasta do chleba z wędzonej makreli
Jajka gotujemy na twardo, obieramy, również mielimy w maszynce.
Pasta do chleba z wędzonej makreli
Cebulę i czosnek obieramy, myjemy, mielimy i dodajemy do reszty składników.
Pasta do chleba z wędzonej makreli
Dodajemy majonez, musztardę i przyprawy, wszystko razem mieszamy.