dorjana

dorjana

Starszy Kucharz
[Przepisów: 34]

Pasta kanapkowa twarogowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kanapkowe szaleństwo do świeżego chlebka

Pasta kanapkowa twarogowa

Składniki:

Pasta kanapkowa twarogowa

 

  • 25 dag twarogu
  • 3 łyżki śmietany
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • 1 duży ząbek czosnku
  • 1/2 selera
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta kanapkowa twarogowa
Twaróg ucieramy ze śmietaną na jednolitą masę, Dodajemy koncentrat pomidorowy,ucieramy. Czosnek wyciskamy lub ścieramy na najmniejszych oczkach tarki,dodajemy do pasty. Obrany seler ścieramy na drobnych oczkach,dodajemy do pasty.Solimy,pieprzymy.Całość dokładnie mieszamy. Można prócz selera zetrzeć marchewkę i dodać drobno pokrojony szczypiorek lub natkę, Smacznego