Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Pasta jajeczno-paprykowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszna i szybka pasat jajeczno-paprykowa.

Pasta jajeczno-paprykowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta jajeczno-paprykowa

 

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczno-paprykowa
Do garnka wlewamy wody, dodajemy sól i gotujemy w niej jajka na twardo, gotowe jajka obieramy z łupek, płuczemy i kroimy w drobną kosteczkę można rozdrobnić także widelcem, wrzucamy do miseczki, Paprykę myjemy, oczyszczamy z nasion i kroimy drobniutko, dodajemy do jajek, przyprawiamy solą i pieprzem białym dokładnie mieszamy. Jeżeli nie jesteśmy dietującymi osobnikami możemy dołożyć łyżeczkę majonezu.
Pasta jajeczno-paprykowa
Jajka gotujemy na twardo, obieramy ikrimy
Pasta jajeczno-paprykowa
paprykę myjemy, oczyszczamy i kroimy drobniutko
Pasta jajeczno-paprykowa
paprykę oraz jajka pokrojone wrzucamy do miseczki
Pasta jajeczno-paprykowa
doprawiamy solą i białym pieprzem, mieszamy