Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Pasta jajeczno pieczarkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Pasta kanapkowa z duszonymi pieczarkami i jajkiem połączona z musztardą. Smaczny dodatek do śniadaniowych kanapek.

Pasta jajeczno pieczarkowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta jajeczno pieczarkowa

 

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczno pieczarkowa
Jajka ugotować na twardo, ostudzić obrać i zetrzeć n a tarce o grubych oczkach. Pieczarki obrać i pokroić w małą kostkę.

Pieczarki dusimy na maśle aż woda odparuje. Odstawiamy do ostygnięcia. Gdy pieczarki ostygną mieszamy je z jajkami, dodajemy musztardę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki.
Pasta jajeczno pieczarkowa
Jajka ugotować na twardo a następnie je ostudzić
Pasta jajeczno pieczarkowa
Jajka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach
Pasta jajeczno pieczarkowa
Pieczarki dusimy na maśle aż woda odparuje
Pasta jajeczno pieczarkowa
Gdy pieczarki ostygną mieszamy je z jajkami , dodajemy musztardę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.