CORAL

CORAL

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 187]

Pasta jajeczna z makrelą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Uwielbiamy takie pasty. Pasta z makreli i jajek z dodatkiem natki pietruszki, udekorowana "kawiorem", czyli musztardą francuską.

Pasta jajeczna z makrelą

Składniki:

Pasta jajeczna z makrelą

pasta

  • 280-300 g makreli wędzonej
  • 2 jajka
  • 6-7 gałązek natka pietruszki
  • majonez 1,5 łyżeczki
  • przyprawa curry 1 płaska łyżeczka
  • sól i pieprz do smaku

 

  • musztarda francuska na wierzch

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z makrelą
Natkę pietruszki siekamy. Jajka gotujemy na twardo, potem siekamy dość drobno.

Rybę oddzielamy od kości, dokładnie mieszamy z jajkami i majonezem. Na koniec doprawiamy solą, pieprzem, curry i posiekaną natki pietruszki, dokładnie mieszamy.

Gotową pastą smarujemy kawałki chleba a na wierzch nakładamy odrobinę musztardy francuskiej. 

Tagi:

pasta jajka