marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Pasta łososiowo-serowa z koperkiem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Łososia wypakować,zdjąć skórę.Rozgrzać olej i na rozgrzanym obsmażyć średnie kawałki,przełożyć do miski,połączyć z resztą,doprawić,wymieszać

Pasta łososiowo-serowa z koperkiem.

Składniki:

Pasta łososiowo-serowa z koperkiem.

 

  • 1 średnie opakowanie łososia,
  • garść koperku świeżego,
  • 1 opakowanie serka mascarpone z cebulką i ziołami,
  • olej do smażenia,
  • pieprzu czarnego mielonego lub kajeńskiego.

Sposób przygotowania:

Pasta łososiowo-serowa z koperkiem.
Z kawałka łososia zdjąć skórę,odcinając nożem warstwę tuż przy mięsie.Olej rozgrzać na patelni i na skwierczący lekko kłaść kawałki ryby.Obsmażyć przez 5-8 min. z obu stron na rumiano,na średnim ogniu.Wyjąć łopatką cedzakową,osączając z tłuszczu i przełożyć do miski do sałatek lub past.Koperek i serek pokroić i dodać do łososia,doprawić szczyptą pieprzu czarnego,mielonego lub kajeńskiego.Rozgnieść całość dużym widelcem,wymieszać i uklepać pastę na płaską powierzchnię.Przykryć miskę z zawartością i wstawić na kilka godzin do lodówki.Na 5 min.przed spożywaniem wyjąć misę z lodówki,a pastę podawać z pieczywem białym lub chrupkim.