Rossie

Rossie

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 199]

Pasta z makreli i marynowanej papryki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Prosta i szybka pasta z makreli, do kanapek w sam raz.

Pasta z makreli i marynowanej papryki

Składniki:

Pasta z makreli i marynowanej papryki

 

  • 1 mały słoik marynowanej papryki
  • 1 puszka makreli w sosie pomidorowym
  • natka pietruszki
  • ostra mielona papryka

 

 

Sposób przygotowania:

Pasta z makreli i marynowanej papryki
Paprykę wyjąć ze słoika, pokroić bardzo drobno, albo jezeli ktoś woli - zmiksować blenderem. Przełożyć do miseczki. Makrelę wyjąć z puszki i wraz z sosem pomidorowym dodać do zmiksowanej papryki. Dodać posiekaną drobno natkę pietruszki, doprawić ostrą papryką, porządnie wymieszać i utrzeć na jednolitą masę.