mooooon

mooooon

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 168]

pasta z oliwek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

pasta oliwkowa, pyszna łatwa i szybka

pasta z oliwek

Składniki:

pasta z oliwek

 

  • 50 dag twarogu
  • 3/4 szklanki zielonych oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 cebula
  • 1 czerwona papryka
  • natka pietruszki 1 pęczek

Sposób przygotowania:

pasta z oliwek
Czosnek zmiażdż. Cebulę i natkę posiekaj bardzo drobno. Umyj paprykę w ciepłej wodzie, usuń gniazda nasienne pokrój w drobną kostkę. Oliwki pokrój w cienkie paseczki. Wymieszaj je. Dodaj do nich świeży twarożek i bardzo dokładnie wymieszaj (można zmiksować blenderem). Przypraw wedle uznania solą i pieprzem. Pastę spożyj zaraz po przyrządzeniu.