misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Pasta z ryby wędzonej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zmiksować ugotowany groszek, rybę i cebulę, dodając do smaku szczyptę...

Pasta z ryby wędzonej

Składniki:

Pasta z ryby wędzonej

 

Sposób przygotowania:

Pasta z ryby wędzonej
Groszek ugotować w lekko osolonej wodzie, z niewielką ilością cukru, odcedzić, ostudzić. Cebulę obrać, pokroić w plasterki. Rybę obrać ze skóry i ości. Zmiksować ugotowany groszek, rybę i cebulę, dodając do smaku szczyptę soli, pieprzu i soku z cytryny i niewielką ilość oliwy z oliwek, aby pasta nabrała gładkiej konsystencji. Do gotowej pasty dodać posiekany koperek, starannie połączyć.