Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Książka Kucharska: Paszteciki w różnych odsłonach

Paszteciki serduszka z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

paszteciki w sam raz na romantyczna kolację

Paszteciki serduszka z pieczarkami

Składniki:

Paszteciki serduszka z pieczarkami

 

  • 1 jajko
  • 1 żółtko
  • 0,5 kostki margaryny
  • Szczypta soli
  • 3 szklanki maki
  • 0,5 szklanki mleka
  • 4 dkg drożdzy
  • Farsz:
  • 1 kg mięsa z kurczaka
  • 30 dkg pieczarek
  • 2 średnie cebule
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 1 łyzeczka papryki ostrej
  • 1 białko

 

Sposób przygotowania:

Paszteciki serduszka z pieczarkami
Margaryne rozpuścić. Drożdze rozpuścić z sola. Mleko podgrzać. Do drozdzy wbić jajko i żółtko, rozmeiszac i wlać mleko i margarynę. Wsypac mąkę i wyrobic ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Mięso ugotowac i zmielić. Cebulę drobno pokroic i usmażyć z pieczarkami. Następnie pieczarki rozdrobnić w blenderze i wymieszać z mięsem. Doparwić do smaku. Ciasto rozwałkować i wykrawać serduszka. Na jedno nakładac farsz, przykładac drugim i skleić po bokach. Posmarowac białkiem i piec w 180 stopniach aż będą mieć ciemno złoty kolor.