Sposób przygotowania:
Pasztet z borówkami
1. Kurę gotujemy z włoszczyzną, a cielęcinę osobno dusimy z cebuą. Pod koniec duszenia dodajemy wątróbki.
2. Mięso i wątróbki mielimy 2-krotnie., dodajemy jajka i przyprawy, mieszamy. Formę natłuszczamy i posypujemy bułką. Wyładamy paskami słoniny i nakładamy farsz. Przykrywamy zwilżonym papierem i ieczemy 50 minut w 180stopniach.
3. Borówki mieszamy z chrzanem, dodajmey cukier i sól. podajemy z pasztetem.
2. Mięso i wątróbki mielimy 2-krotnie., dodajemy jajka i przyprawy, mieszamy. Formę natłuszczamy i posypujemy bułką. Wyładamy paskami słoniny i nakładamy farsz. Przykrywamy zwilżonym papierem i ieczemy 50 minut w 180stopniach.
3. Borówki mieszamy z chrzanem, dodajmey cukier i sól. podajemy z pasztetem.