kamazka439

kamazka439

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 515]

Pasztet z kani

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

tanie i smaczne danie w sezonie grzybowym

Pasztet z kani

Składniki:

Pasztet z kani

 

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z kani
Kanie usmażyć z cebulą, bułeczkę namoczyć i odcisnąć. Wszystko przepuścić przez maszynkę 2 razy. Dodać przyprawy - wegeta, pieprz, majeranek, żółtka. Wymieszać. Ubić białka dodać na koniec i delikatnie wymieszać. Marchew obrać, przekroić na ćwiartki, cebulę też obrać pokroić w piórka. Wrzucić na gotującą wodę, blanszować. W blaszkę układać porcje masy grzybowej i układać ćwiartki marchewki i cebuli i znów przykrywać masą grzybową. Na wierzch posypać tartą bułką, blaszkę również posmarować i wysypać tartą bułką. Piec około godziny. Bardzo smaczne, POLECAM !!!

Tagi:

jajko tarta jajka